Központi fűtés szerelés Budapest és Pest megye szerte. Fűtésszerelő mester.

Fűtésszerelés. Fűtési rendszer tervezés-, kiépítés. Padlófűtés rendszer kialakítás- és karbantartás. Radiátor csere. Cirkó csere. Kazán csere. Konvektorcsere. FÉG konvektor javítás- és karbantartás. Konvektor begyújtás. Bojler szerelés. 0630/741-6135

Teréki Viktor fűtésszerelő Budapest és Pest megye területén

Fűtésszerelő szakemberként elmondhatom, hogy több évtizedes pályafutásom alatt, legalább 10.000 fűtésszerelésen vagyok túl. Rengeteg elégedett ügyfelem keres fel azóta is rendszeres karbantartásért, vagy ha valami meghibásodott, esetleg korszerűsíteni, netán cserélni szeretne. A régi fűtő berendezések még mindig jó szolgálatot tudnak tenni, de csak akkor, ha rendszeresen karban vannak tartva. Radiátorok, konvektorok, cirkók, kazánok, bojlerek mind kellemes meleget és hőmérsékletet tudnak biztosítani, ha átvizsgálják, tisztítják őket. Ugyanakkor a legtöbb ősrégi típus, már nem tud lépést tartani, a mai korszerű berendezésekkel. Teréki Viktor fűtésszerelő mester: 0630/741-6135

fűtésszerelő mester

Fűtőberendezések éves karbantartása fűtésszerelő által

Mint fűtésszerelő is, a következő javításra szoruló fűtő berendezések kapcsán hívnak helyszínre. Konvektor. Radiátor. Cirkó. Kazán. Bojler. Vízmelegítő. És amiben biztos vagyok mielőtt kiérek, hogy még csak tisztítva sem voltak hosszú évek óta ezek az eszközök. Kívülről viszonylag jó állapotokat tükröznek, de miután a védő burkolatot leszerelem azonnal láthatóvá váli a hanyagság. És ennek köszönhető, hogy nem elég egy gázkészülék portalanítás, hőcserélő vagy kémény tisztítás!

Cirkó fűtés működése

A cirkó fűtésrendszerek a vízet melegítik fel. A meleg víz pedig eljutva a radiátorokba, fűti be a megfelelő hőmérsékletre helyiségeinket. A rendszer központi fűtő egysége a cirkó kazán. Általa tökéletesen szabályozhatóvá válik, hogy milyen hőfokra melegedjen fel, a rendszerben cirkuláló vízmennyiség. A folyamatnak időre van szüksége ahhoz, hogy elérje a kívánt hőfokot. Ezért például fürdés előtt érdemes kicsit korábban beállítani.

Cirkó fűtés

Nyílt- és zárt égésterű cirkó

A cirkó kazán két típusa van használatban. A legelterjedtebb a nyílt égésterű cirkó. A népszerűsége az árban rejlik, mivel a nyílt égésterű változatat olcsóbb. Működéséhez az adott helyiségből vonja el az oxigént az égéshez, így termelve hőenergiát. Azonban meghibásodás esetén könnyen vissza is tud jutni az égéstermék a levegőbe. A zárt égésterű cirkó viszont teljesen zárt rendszerben végzi el ugyanezt a folyamatot, és az égéstermék egyenesen a kéménybe kerül. Így ki van zárva, hogy bármi visszajusson. Ennek persze ára van, mert a rendszeren túl a kémény kialakítása is plusz költségeket von maga után.

Cirkó csere

Érdemes belefektetni egy új rendszerű cirkóba. A legfontosabb szempontok, hogy egy új, korszerű cirkó rendkívül energiatakarékos, ezáltal kevesebb kiadás lesz. Emellett még szabályozható is, nem is akár hogyan. Rengeteg hasznos új funkcióval rendelkezik. Különböző hőmérsékleti változásokat is képes érzékelni, távirányitható és így tovább. Cirkó csere előtt mindenképpen vegye fel velem a kapcsolatot, hogy pontosan ki legyen számítva otthona hőigénye. És persze, hogy tökéletes beszerelés után megbizhatóan működjön a rendszer.

Cirkó kazán javítás

Az internet robbanásszerű fejlődésének könnyen az áldozatai lehetünk. Mégpedig azért mert ezek a gázkészülékek tűz- és robbanásveszélyt tartogatnak bárkinek aki nem hozzáértő. Számtalan videó kering az ismert közösségi- és videó megosztó felületeken. Ez a csináld magad típusú! Ugye egy zárt égésterű rendszerhez eleve komplikált a hozzáférés, ráadásul túl drága is ahhoz, hogy valaki belevágjon. Ha mégis megpróbálja és nem sikerül, akkor maximum drága mulatság lesz a rendbehozatal. Viszont a nyílt égésterű cirkó esetében egy balul elsülő bütykölés után, akár az életével is fizethet az ember. Jó esetben nem robban fel, csak szén-monoxid mérgezést kap! Forduljon hozzám és ezt mind elkerülheti.

Cirkó karbantartás

A cirkó fűtésrendszer is igényli az időközönkénti karbantartást. A gázkészülék alapos átvizsgálása, és apróbb hibák elhárítása jóval kisebb költség, mint egy elhanyagolt gázkészüléknél. Így a fűtőberendezés élettartama is megnő, és megbízhatósági mutatója is. Fűtés szezon előtt néhány hónappal érdemes elvégezni a cirkó karbantartás munkálatait. Gondolj időben erre is!

Bojler típusok

Kétféle vízmelegítő rendszer létezik pillanatnyilag. A kazán- és bojler által működtetett. A kazán a vízet kizárőlag csak felmelegíti. Nyílt- és zárt égésterű változata létezik. A bojler már egy speciális fűtő eszköz. A vízet nemcsak felmelegíti a megfelő hőmérsékletre, hanem képes bizonyos mennyiséget is tárolni belőle. Ezzel a plusz funkciójával biztosítja, akár több ember részére is a kellemes meleg vízet.

Gázbojler

Bojler csere

A villanybojlerek, és egyáltalán a vízmelegítő bojlerek, elég sokáig képesek ellátni egy háztartás fürdőjében a melegvíz szükségletet. De az idő ezek felett is eljárt, és ma már több tucatnyi modern, és energiatakarékos változatuk kapható. Ráadásul a villanybojlerek rengeteg áramot fogyasztanak. A gázbojlerek viszon költségtakarékosak, és a mai korszerű darabok mind biztonságosak is. Tehát érdemes lehet lecserélni a régit egy új gázüzemű vízmelegítőre, mert pár év alatt behozza az árát, és megszabadít a felesleges kiadásoktól. Ha elhatározta magát, hívjon, és szakszerűen lecserélem a bojlert, és be is üzemelem az új gázkészüléket.

Bojler karbantartása

A gázbojlerek ugyanúgy anyagi, de személyi kárt is tudnak- és szoktak  okozni. Mint minden gázkészüléket, ezt is érdemes rendszeresen átvizsgáltatni víz-gáz-fűtésszerelő szakemberrel. A későn felfedezett meghibásodás kijavítása több pénzt emészt fel. A szén-monoxid mérgezés pedig tudjuk, hogy mivel jár. Éppen ezért ne tétovázzon, hívjon időben, ha fűtésszerelés, gázszerelés problémája adódik. Teréki Viktor fűtésszerelő, központi fűtés szerelő mester: 0630/741-6135

Radiátor csere

A radiátor ideális esetben megfelelő hőfokon fűti be a szobákat, tereket, mellékhelyiséget otthonainkban. A radiátorok a bennük keringetet meleg víz útján táplálnak hőenergiát. Majd a közegben lévő levegővel érintkezve fejtk ki hatásukat. A felfelé emelkedő meleg levegő, a hideg levegővel összekeveredik. A hideg levegő folyamatosan táplálja a radiátor felületét, késztetve a levegő további felmelegítésére, míg a meleg levegő folyamatosan termelődik. A radiátorok terén is igazi technikai forradalom történt. A régi öntöttvas radiátorokhoz képest ezek már álomszerű fűtőtestek. Szabályozható, programozható, könnyű szerkezetű, formatervezett, energiatakarékos. Aki teheti cserélje le a régi radiátort újra.

radiátor csere

Radiátor javítás

A radiátorokat időnként légteleníteni kell. Ez valóban nem egy nagy ördöngőség, de aki még soha nem csinálta jobb, ha fűtésszerelőt hív. A radiátor szelepcsere már azért komplikáltabb jóval, és persze ezen kívül más meghibásodása is lehet. Például, ha kilyukadt, az már komoly probléma.

Padlófűtés rendszer

A padlófűtés egy zseniális találmány. A fűtést a padlózatba épített vezetékrendszer továbbítja. A benne keringetett meleg víz továbbítja a hőenergiát, ami aztán a burkolatot felmelegítve biztosítja a hőérzetet.

padlófűtés rendszer tervezés

Padlófűtés rendszer telepítése

A padlófűtés kiépítése nyilvánvalóan költséges dolog, de aki megengedheti magának próbálja csak ki. És nemcsak a padlót fűti, hanem a felette lévő légteret is. Energiatakarékos, a radiátorokhoz képest akar 20%-kal kedvezőbb költségeket képes elérni. A padlófűtés tervezése és kivitelezése komoly szakmai felkészültséget igényel. Ehhez a legjobb fűtésszerelő kell. Hívjon és garantáltan minőségi padlófűtése lesz.

Padlófűtés javítás és karbantartás

Ez egy érzékeny terület. Itt hibázni a tervezés és kiépítés közben komoly anyagi következményekkel járhat. Ugyanis a padlófűtés meghibásodása esetén csak bontással lehet feltárni az igazi problémát. Normális esetben a jól kivitelezett fűtésszerelés leginkább időnkénti karbantartást, míg a padlófűtés rendszer gyakran átmosást is igényel. Teréki Viktor fűtésszerelő mester: 0630/741-6135

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 12
Heti: 72
Havi: 354
Össz.: 3 477

Látogatottság növelés
Oldal: Fűtésszerelő
Központi fűtés szerelés Budapest és Pest megye szerte. Fűtésszerelő mester. - © 2008 - 2019 - kozpontifutes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »